Vina Badela 1862 osvojila dvije prestižne medalje

Bez autora
May 11 2015

Vina Badela 1862 još jednom su ubrala medalje na svjetskim ocjenjivanjima vina. Ovoga puta zlatnom medaljom nagrađen je Korlat Merlot 2011, a srebrnom Korlat Merlot Boutique 2011. na Concours Mondial de Bruxelles koje je održano od 1. do 3. svibnja u Jesolu kraj Venecije. Od kad je predstavljen tržištu Korlat Merlot već je ''naučen“ na nagrade (Vinalies Internationales Pariz, Vinitali Verona, Concours mondial de Bruxelles, Decanter London, Emozioni Dal Mondo Bergamo), ali Velikom zlatnom medaljom na ovom ocjenjivanju popeo se u sam vrh svjetskih vina.

Vina Badela 1862 osvojila dvije prestižne medaljeVina Badela 1862 još jednom su ubrala medalje na svjetskim ocjenjivanjima vina. Ovoga puta zlatnom medaljom nagrađen je Korlat Merlot 2011, a srebrnom Korlat Merlot Boutique 2011. na Concours Mondial de Bruxelles koje je održano od 1. do 3. svibnja u Jesolu kraj Venecije.

Od kad je predstavljen tržištu Korlat Merlot već je ''naučen“ na nagrade (Vinalies Internationales Pariz, Vinitali Verona, Concours mondial de Bruxelles, Decanter London, Emozioni Dal Mondo Bergamo), ali Velikom zlatnom medaljom na ovom ocjenjivanju popeo se u sam vrh svjetskih vina.

Veliko priznanje je i srebrna medalja za Korlat Merlot Boutique 2011 vrhunsko slatko vino, lansiran jesenas, a već nagrađen na prvom ocjenjivanju. Ovo samo potvrđuje vrhunsko umijeće enologa Badela 1862 , jer su to jedinstveno vino odlično prihvatili i potrošači, a sad je stigla i stručna potvrda.Concours Mondial de Bruxelles jedno od najvećih i najpoznatijih svjetskih ocjenjivanja vina.

Na ovogodišnje 22. ocjenjivanje poslano je 8020 uzoraka vina iz 40-ak zemalja sa svih krajeva svijeta. Međunarodni žiri imao je više od 300 članova, svrstanih u 55 komisija. Žiri je sastavljen od enologa vinara, vinskih trgovaca i specijaliziranih novinara.

Vina iz Korlata, od lansiranja prve berbe 2011. godine, osvojila su 33 prestižne nagrade na međunarodnim ocjenjivanjima vina. Osim stručnjaka, kvalitetu korlatskih vina prepoznaju i potrošači, jer to su vina koja su svojom pojavom osvojila hrvatsko tržište, naročito vinoteke i kanal HoReCa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik